ERA HQ opent nieuw hoofdkantoor in historisch pand in Sint-Niklaas

Te midden van het levendige stadscentrum van Sint-Niklaas, aan de Grote Markt, is de historische woning Huis Myle in ere hersteld. Na een renovatietraject van drie jaar, vestigt ERA HQ haar hoofdkantoor in de voormalige woning van de familie Myle. Het historische karakter van het herenhuis is bewaard, het pand is een pak energievriendelijker geworden en aangevuld met de modernste technieken die voor alle comfort moeten zorgen. “Als marktleider is dit een pand dat op het grootste marktplein van België de uitstraling kan overbrengen naar klanten en partners”, klinkt het.

Na een renovatietraject van drie jaar, kan ERA HQ haar intrek nemen in het statige herenhuis Huis Myle op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Na een leegstand van bijna twee decennia besliste Johan Krijgsman, CEO van ERA, de bekende vastgoedmakelaar, samen met Kevin Verlaeckt van projectontwikkelaar Yxilon en Kurt Pinoy van IT-bedrijf Premium Plus te investeren in dit historische pand en het in ere te herstellen.

Krijgsman en Verlaeckt zijn niet aan hun proefstuk toe. Huis Myle is al het derde bekende pand in Sint-Niklaas dat ze een nieuwe toekomst geven. Zo is op de hoek van de Kalkstraat en Lodewijk De Meesterstraat de bouw van de nieuwe residentie De Groenen sinds twee jaar helemaal opgeleverd en bewoond. Van 1896 tot 2008 was daar de bekende winkel IJzerwaren Penneman gevestigd. Ook dat pand stond al jaren leeg. Nog bekender is het statige herenhuis in de Sacramentenstraat dat Krijgsman en Verlaeckt kochten en er Balls & Glory in onderbrachten.

 

“Kevin en ik zijn beiden van Sint-Niklaas. Wanneer we hier rondlopen worden we getriggerd door de mooie statige panden die helaas soms al lang leegstaan. Wanneer we zo een pand tegenkomen bekijken we de opportuniteiten die het heeft. Zien we mogelijkheden dan zullen we die huizen in ere herstellen. Zo is het ook met Huis Myle gegaan. Al hebben we hier ons huiswerk wel heel grondig gemaakt. Na een jaar onderzoeken en besprekingen met de stad en erfgoed welke mogelijkheden hier lagen, durfden we de sprong wagen.”

Johan Krijgsman – CEO ERA HQ

 

Nieuw hoofdkwartier

Het pand in neo-Vlaams-renaissancestijl zal voortaan het hoofdkwartier vormen van ERA HQ en is daarom ingericht als een businesscenter, maar dan wel eentje in een heel fraai decor. De identiteit van het pand werd bewaard en er werd een gebalanceerde mix gezocht tussen het historische karakter  en aanvullingen in moderne architectuur, en dit alles met het hedendaagse comfort.

 

“Om deze mix te bekomen zijn we creatief omgegaan met alle mogelijke elementen van de hedendaagse architectuur. De statige voorgevel en inkomhal staan in contrast met de focus op lichtinval en gebruik van glaspartijen. Zowel de opbouw als de afwerking gebeurde met kwalitatief hoogstaande materialen en met oog voor het kleinste detail.”

Johan Krijgsman – CEO ERA HQ

 

Liefde voor een monument

Huis Myle is een beschermd monument en dateert van 1896. Sinds 1960 is het in handen van de familie Myle. Jaak Myle woonde er tot 2006. Het huis werd aanvankelijk verkocht aan een ontwikkelaar uit Sint-Martems-Latem maar die stelde het herenhuis al snel terug te koop waarna het jarenlang leegstond en in verval geraakte. ERA zag er echter heel wat potentieel in. Als marktleider binnen de vastgoedsector was dit een pand dat een zekere uitstraling kon overbrengen naar klanten en partners. Al was het renovatie- en restauratieproces ook een grote uitdaging. Om een project als Huis Myle goed te begrijpen en in te vullen, heb je nood aan de juiste partners. Die werden gevonden bij X-Architecten als architect voor het project en Yxilon als algemene aannemer.

 

 “Ik heb een voorliefde voor ‘moeilijke gevallen’ en dat was Huis Myle zeker. Als officieel monument moet je rekening houden met tal van renovatie- en restauratieregels. Ik heb een liefde voor architectuur en authentieke elementen die de woning karakter geven. Bij X-architecten draait architectuur rond het creëren van een plek waar er een comfortabele balans is tussen thuis- en werkomgeving, kortom een plek waar mensen graag vertoeven. Een filosofie die enorm aanleunt bij de identiteit van Huis Myle. Bovendien zorgden we ervoor dat dit monument na meer dan 15 jaar eindelijk opnieuw een invulling heeft gekregen waardoor we meteen ook de leegstand hebben aangepakt in mijn hometown.”

Johan Krijgsman – CEO ERA HQ

 

Zachte doorsteek

Via de poort van Huis Myle kunnen wandelaars een zachte doorsteek maken door de tuin naar het Jef Burmpark. Dat betekent dat het park dankzij de extra aanplanting van groen niet alleen groter is geworden, maar dat het ook toegankelijk is geworden via de Grote Markt.

Onderdeel worden
van ons hecht team?