Hubs

Locaties

Met Alfabet willen we door heel België aanwezig zijn. Om onze klanten, bedrijven en teams van dichtbij te kunnen ondersteunen. Dat doen we via onze hubs.

Wij streven ernaar om Belgisch erfgoed een nieuwe toekomst te geven. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om leegstaande monumenten in ere te herstellen.  Daarom vestigen we onze hubs in geliefde erfgoedpanden die van waarde zijn voor de gemeenschap. Bij het selecteren van deze panden gaan we zeer selectief te werk.

Het erfgoed wordt vervolgens volledig gerestaureerd en nieuw leven ingeblazen. Het resultaat: een mooier straatbeeld en een nieuwe, publieke functie voor een geliefd gebouw. Waardoor deze voor iedereen toegankelijk wordt. En de hele gemeenschap er weer van kan genieten.

Onze hubs zijn stuk voor stuk unieke gebouwen die iets voor de stad betekenen, maar al tijden weinig liefde en aandacht kregen. We houden de charme en het karakter van de monumenten in stand, terwijl we ze verduurzamen, restaureren en voorzien van de nieuwste technologische innovaties. Zo bouwen we met respect voor het verleden aan een nieuwe toekomst. Want de unieke historie en schoonheid van deze panden is wat ons drijft.

2023_ERA WONEN_Gent_1

Gent

Een magnifiek stadspaleis, pal in het centrum van Gent. Daar is de hoofdzetel van Alfabet gevestigd. Deze hub is tevens het hoofdkantoor van ERA WONEN Gent en huisvest een co-working space gericht op start-ups en scale-ups in de PropTech.

Keizer Karelstraat 75
9000 Gent

Sint-niklaas

Huis Myle is hét pronkstuk van de Grote Markt in Sint-Niklaas. En met trots onze hub in Oost-Vlaanderen. Je vindt hier ook de HQ van ERA BELGIUM, Kohezi, Syndica en X Architecten.

 

Grote Markt 6A
9100 Sint-Niklaas

foto's HQ35
vilvoordelaan_-_2_-_-_1930_00P0800001vEIWAEA4

Zaventem

Villa Copin is een beschermd monument. De authentieke villa is welbekend onder de inwoners van Zaventem. In 1920 ontworpen door twee Brusselse architecten, nu onze nieuwste hub.

 

Vilvoordelaan 2
1930 Zaventem

wees welkom!

hoofdkantoor gent055
foto's HQ3
hoofdkantoor gent018
Villa Copain 3

Werk jij binnenkort ook vanuit één van deze prachtige hubs?