Johan Krijgsman

Alfabet - Studio Hirundo - 087

Bezieler en CEO van Alfabet

Johan Krijgsman is de CEO van Alfabet en founder van de bedrijven die onder de holding vallen. Strategisch en op de werkvloer is Johan een leider die zijn team op de eerste plaats zet. Hij helpt zowel zijn bedrijven als zijn mensen om te groeien. Altijd met de focus op de lange termijn. In zijn vrije tijd geniet hij van quality time met zijn gezin. Johan is al meer dan een decennium getrouwd met Delfine. Samen hebben ze twee prachtige kinderen, Cozette en Jerome. Verder vind je Johan af en toe op een voetbalveld, in het zwembad of op een tennisplein. 

Van makelaar tot
zakelijk leider

Johan Krijgsman is een selfmade man. Op jonge leeftijd begon hij zijn carrière als makelaar bij ERA. Zonder relevant diploma op zak of enige ervaring in de branche.

Als negentienjarige had Johan niets te verliezen. Na een jaar op de universiteit besefte hij dat hij het vastgoedvak in de praktijk wilde ervaren. Hij wilde gelijk impact maken en solliciteerde bij ERA op de functie van makelaar. Het lokale ERA-kantoor besloot hem een kans te geven.

Sterk netwerk
Eén jaar later werd Johan vennoot en startte hij als lokale ondernemer in het Waasland. Drie jaar later had hij alle aandelen overgenomen en richtte hij ERA WONEN op. Wat ooit begon als één kantoor in Sint-Niklaas is vandaag uitgegroeid tot een sterk netwerk van elf kantoren. Al jaren de nummer één in het Belgische ERA-netwerk. Tegelijkertijd richtte hij andere bedrijven in de regio op, waaronder Yxilon en X Architecten.

 

ERA 2.0

Toen ERA BELGIUM te koop stond, durfde geen van Johans meer ervaren collega’s de sprong te wagen. Daarop besloot hij zelf in het diepe te springen. In 2019 nam hij ERA BELGIUM over. De jonge ondernemer bracht waardevolle kennis uit de praktijk in en gaf de aftrap voor de transformatie van het bedrijf. Met een verbrede horizon richtte hij ook Syndica, Rentica en Kohezi op.

 

Eén vertrouwde partner
Alfabet ontstond vanuit Johan zijn doel om sterke bedrijven samen te brengen onder één krachtige organisatie. Om zo nog meer impact te maken op de Belgische vastgoedsector. Met Alfabet biedt hij klanten één vertrouwde partner in vastgoed. Samen creëren we het beste resultaat.

Onderdeel worden
van ons hecht team?